Om oss

Företaget drivs av mig, Thilde Höök, och på gården bor jag tillsammans med min fru Benedicte och barnen Elsie, Oscar Levi och Oscar och alla våra djur. Här finns både får, höns, hundar, hästar och tre keliga stallkatter.

Jag bestämde mig tidigt för att det var hästtränare jag skulle bli. Efter ett sommarjobb på Island som 14-åring fanns det bara ett mål i sikte och det var att få jobba med hästar. Det blev först flera år på Island innan företaget Frostimport startades, då med inriktning på import och försäljning av Islandshästar. Företaget växte fort, gården Hökebo i Norduppland införskaffades, och genom Frostimport såldes och förmedlades ca 100 hästar per år. Verksamheten växte och kom snart att innefatta både ridläger, in-och tillridning av hästar samt egen avel.I takt med att all annan verksamhet växte så minskades också försäljningen ner tills den till slut endast utgjorde liten del av företagets omsättning. 2008 fick Thilde motta stipendium ur Anders Walls stiftelse med motiveringen

”för att hon med start vid 19 års ålder snabbt nått positionen som ledande importör av islandshästar och tillika är uppskattad ridinstruktör med bas i egenförvärvad gård under stark utveckling.”

Det var en oerhört stolt stipendiat som vid en ceremoni i Blå hallen fick ta emot stipendiet ur kungens hand. Det var många intensiva och fantastiskt roliga år på Hökebo, men när andra barnet var på väg och mina föräldrar och syskon bosatt sig i Skåne så kändes det rätt att sälja och flytta söderut.thilde Flyttlasset gick till den vackra gården Pomonadalen strax utanför Rörum på Österlen och här har hästverksamheten sakta men säkert byggts upp på nytt under namnet Pomonadalen -Islandshästar på Österlen. Nu ligger fokus på långritter genom Österlens vackra landskap, skräddarsydda dagsturer, tillridning och inridning av hästar samt kursverksamhet.

Pomonadalen Islandshästar finns på Instagram under namnet Pomonariddarna.

Vill ni läsa mer om gårdens övriga verksamhet så besök gårdens facebooksida HÄR.

Vi har även kennel där vi föder upp Labradoodlar och den kan ni läsa mer om på Labradoodle.nu