Långritter

Vi vill ge er en upplevelse som ger mersmak. En helg fylld av god mat, härliga hästar, fantastisk natur och trevligt sällskap. Boendet sker på Talldungen Gårdshotell i Brösarp. Kom med egen häst eller låna en av våra välutbildade och trygga tölthästar.

Den här helgen är för er med ridvana men tack vare våra pålitliga och töltsäkra hästar kan även du som är lite ringrostig följa med utan problem. Ta med dig vännerna, barnen eller maken/makan och njut av Österlen på ett nytt sätt. För dig med egen häst är det här en möjlighet att göra något kul tillsammans helt utan prestationskrav. Självklart hjälper vi gärna till med lite undervisning längs vägen om så önskas.


Vi rider mellan 2-2,5 mil respektive dag och turen går genom ett varierat landskap som bjuder på allt från mjuka gräsvägar genom magiska bokskogar till galopper längs med milslånga sandstränder. Vi tar pauser längs vägen där vi fikar, låter hästarna vila och kanske passar på att ta ett dopp.

Väl framme på Talldungen gårdshotell får hästarna gå ut i hagen och ni kan välja något svalt att dricka. Ni ges tid att fräscha upp er och så avslutas kvällen med en middag i deras prisbelönta restaurang. Middag för alla deltagare ingår.

Efter en lång dag ute och med Talldungens mat i magen känns det säkert extra skönt att sedan  krypa ner i nymanglade lakan och vila er tills nästa dag. Då dukas matsalen upp med en frukostbuffé med bland annat nybakt surdegsbröd och hemkokta marmelader. Ni får sedan med er lunchmackor  att ha med i sadelväskorna och när alla är redo beger vi oss ut på nästa dagsetapp till häst.


Vi tar endast emot slutna sällskap på mellan 4-6 deltagare för att anordna en långritt med övernattning. När ni samlat ett gäng hör ni av er med förslag på datum så kollar jag kalender samt stämmer av att det finns tillgängliga rum på Talldungen Gårdshotell. Bäst passar det med långritt i maj och september.

Detta är en helg för dig som känner dig trygg i sadeln och klarar ridning i varierande terräng och tempo ett par mil om dagen. Du är välkommen med egen häst alt. låna en av våra töltsäkra hästar.

Pris för helgritt inkl. kost och logi är
4550 för dig med egen häst
4950 SEK för dig som hyr hos oss.

Möjlighet finns att i mån av plats boka extra övernattning på Talldungen gårdshotell för de som vill slippa körning tidig morgon. Där finns även plats för era hästar om ni tar med egna.

Kostnaden för övernattning extra natt/nätter tillkommer på ovan angivna priser och ni kontaktar själva Talldungen och för att boka den natt som ingår i turen samt eventuella extra nätter.